Seniorenmakelaars: voor een geschikte woning in de toekomst

Kunt u ook als u ouder wordt zelfstandig blijven wonen in uw huidige woning? Zijn daar dan aanpassingen voor nodig? Of, als het beter is om te verhuizen, waar zou u dan naar toe willen? Als u tijdig nadenkt over deze vragen bent u beter voorbereid. En heeft u meer kans een woning te vinden waar u prettig woont.

Woont u nu in een grote sociale huurwoning* van een woningcorporatie in Zoetermeer? En wilt u deze achterlaten voor een meer passende woning? Een seniorenmakelaar kan u hier wellicht bij helpen.

Wat doet een seniorenmakelaar?
Het werk van de seniorenmakelaar bestaat vooral uit goed luisteren en het wegnemen van drempels. De seniorenmakelaars beantwoorden uw vragen, geven tips en bieden u zo veel mogelijk de helpende hand. Ook geven zij advies en helpen u bij uw zoektocht naar een passende woning. Zij hebben kennis van de huurwoningen in uw gemeente en kunnen u adviseren welke woningen geschikt zijn, mede op basis van uw inkomen en het aantal personen dat verhuist.

Contact en meer informatie
Laat u een grote sociale huurwoning achter en staat u als woningzoekende ingeschreven bij Woonnet Haaglanden? Dan kunt u voor advies terecht bij één van onze seniorenmakelaars. Meer informatie leest u hier. De seniorenmakelaar in Zoetermeer is een gezamenlijk initiatief van de corporaties De Goede Woning, Stedelink, Vidomes en de gemeente Zoetermeer.

Brochure seniorenmakelaar

*De seniorenmakelaar kan u precies vertellen wat de voorwaarden zijn om in aanmerking te komen.

Seniorenmakelaar Karen Simon in gesprek met mevrouw Wilderom, Foto: Wilmar Dik

Bekijk hieronder het filmpje waarin de seniorenmakelaars uitleg geven over hun werk:

"Ik had 't eerder moeten doen!' zegt Ria Wilderom. Ze verhuisde in oktober 2021 vanuit een grote eengezinswoning met tuin naar een appartement in Stadskwartier Palenstein. Met hulp van de seniorenmakelaar.
Lees hier het interview met mevrouw Wilderom.